tamtamafrikan

tamtamafrikan

Onze Blog

Wilde en andere avonturen op onze rondreis door West-Afrika.

België, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauretanië, Senegal, Mali, Burkina Faso, Mali, Burkina Faso, Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Kameroen, Nigeria, Niger, Burkina Faso, Mali, Mauretanië, Marokko, Frankrijk, België

strand 2

SpanjePosted by veerle Wed, September 24, 2008 22:09:54
Blog ImageGisteren dus met veel goede moed vertrokken. Nu zitten we in Dos Hermanas, vlakbij Sevilla, twee uur verder dan waar we gestrand waren. En ... opnieuw gestrand. 't Is te zeggen, de auto verliest nog steeds massa's water. We belden onze mechanieker terug op. Hij adviseerde ons toch maar om terug naar een Land Rover garage te gaan. Gelukkig is er hier in Dos Hermanas één. Dat wisten we, omdat we onderweg een reclamebord gezien hadden. Tja, je begint daar op den duur op te letten!
Blijkt: de waterpomp is stuk. 'Hebben we niet in voorraad. Moeten we bestellen. Kom vrijdag maar terug.' Nog niet op de boot dus. Gelukkig rijdt de auto nog wel en kunnen we gewoon op een camping slapen, in ons eigen bed, zalig. Nadeel: de verzekering komt niet tussen zolang je auto nog rijdt. Voordeel: we moeten geen uren wachten op een taxi.
Daarnet hebben we wel even naar Anje gebeld. We doen ons best om toch nog op tijd in Marakkech te geraken! Hopelijk is dit het laatste defect en zijn we er dan vanaf voor tien maanden. Als vrijdag blijkt dat het toch join de culas is, zoals sommige mechaniekers al eens bang vernoemd hebben, dan moeten ze heel de motor uiteen halen en dat duurt misschien wel een week. In dat geval kunnen we Marakkech op 3 oktober wel vergeten.
Mensen, duim voor ons!
Blijf zeker ook comments en mailtjes schrijven, superleuk om te lezen! Bedankt!

  • Comments(12)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by kurt Mon, September 29, 2008 12:17:07

gert,

please, los dat op. we willen veerle echt nog niet terug.

veerle,

spijtig allemaal. we doen hier op Zeppelin wel één of ander benefiet moest dat nodig zijn.

gr,

kurt

Posted by Véronique, Johan, Sam, Wout en Lore Sat, September 27, 2008 17:32:25

Hey Veerle en Gert

Net jullie site ontdekt in de studio ;-) Fijn jullie zo te kunnen volgen! Hopelijk de komende 9,5 maanden geen pannes meer, maar wel nog veel leuke avonturen en hartverwarmende ontmoetingen. Intussen ben ik toch wel een heel klein beetje jaloers aan't worden ;-)

Veel groetjes, zeker ook van Sam!

Posted by oom jan en tante ria Sat, September 27, 2008 00:23:19

Hoi "bijnaafrikaantjes",
Amaai Veerle, voor die Afrika-oversteek-bevalling moeten we al bijna even lang wachten als toen je destijds ipv 10 juli pas op 20 juli tevoorschijn kwam!
Nu, als die afrikababy ('t zal wel een lange zwangerschap zijn van 10 maand..) even mooi wordt als ons eerste nichtje toen , dan wordt het alsnog een succesverhaal, die reis van jullie...
We duimen dat alle joinkes dicht zijn en alle pompkes werken...

Posted by Johan Fri, September 26, 2008 15:52:35

Als jullie zo nog even verder doen kunnen jullie toch bij ons op de koffie komen. Wij zitten in Marrakech van 18 tot 24 oktober! Veel geluk in iedere geval!

Posted by sista Thu, September 25, 2008 17:31:47


dan ben ik binnenkort ook samen bij jullie, even in great big distance...

zuid of west, in afrik altijd best :-)

Posted by Tante Nonneke Thu, September 25, 2008 17:12:55

Dag Gert en Veerle,
Wel... wel... wel... Weet je in Kananga, RDC, kenden de scheutisten, Broeder Isidoor, zeer veel van LR, maar t' is een beetje te ver. In elk geval veel succes, courage! Binnen enkele weken zijn we samen in Afrika. In Cameroun zeggen ze : "Nous sommes ensemble".
Même à distance ! Bye, bye ! Tante Suzanne.

Posted by papmam Thu, September 25, 2008 17:00:07

het woord "geluk" blijft altijd bestaan , soms heb je het .... soms niet !
we duimen verder en zitten kort achter jullie letters , maar vanaf vrijdag is het een week geduld oefenen .dat wordt dan een groot hoofdstuk ! bonne chance !

Posted by mamvanveerle Thu, September 25, 2008 13:10:16

Die LR van jullie heeft volgens mij geen zin in de woestijn, die is gewoon in staking! Geef hem eens een aai over z'n neus, dan doet ie het wel weer :) ! Keep smiling, dit hoort ook bij het avontuur...

Posted by nele Thu, September 25, 2008 11:49:17

Gelle zijt nogal keirels zene, nu al pannen! Enfin, zie maar dat het vanaf nu met wat minder pech verloopt hé. Aan de foto's en de verhalen te zien en te lezen hebben jullie er toch al een mooie trip op zitten.

Anje, Annelies en ik vertrekken 03/10 naar Marakkech en hopen jullie daar echt wel te zien. Al was het maar enkel de laatste avond om samen iets te eten en een dikke knuffel te kunnen geven. Zijt nog voorzichtig, geniet ten volle onderweg en we zien wel begin oktober.

Ana behebek Habibies

Posted by yorg&anja Thu, September 25, 2008 10:26:20

Ai...
Maar misschien beter dat het nu voorvalt: als alles goed gerepareerd geraakt kunt ge gerust den afrik in.
Goeie moed, wij duimen vanuit Naxos ;-)!

Posted by papvanveerle Thu, September 25, 2008 01:14:41

't Is me nogal wat hé, mannen. Laat alles maar goed nazien vóór je de plas oversteekt, ook de joint de culasse. Rijd niet verder als de wagen te veel 'stoomt', want dan rijd je de motor gegarandeerd stuk: heb ik zelf vroeger ook eens voorgehad. Beter wat kosten in een Landrovergarage in Spanje dan vastzitten in de Westelijke Sahara of waar dan ook... Geniet intussen maar van Spanje en de Spanjaarden.

Posted by sista Wed, September 24, 2008 23:11:57

en nu staan er ineens 2 dezelfde berichtjes van mij?


enfin, nu de dag ten einde is, twijfel ik toch een beetje over mijn bedenking van deze morgend

het is echt superdruk in't cc en ik krijg behoorlijk veel last van het korten van mijn werktijd voor ik binnenkort ook naar den afrik vertrek. maar zoals jullie ondertussen kunnen beamen, overleef je dat ook wel weer. dus probeer ik kalm te blijven. jullie verhaal in gedachten, verzacht het de pijn en kan ik soms ook een beetje met al mij kopzorgen lachen. trouwens met die van jullie ook wel een beetje, want hoort het ook allemaal niet bij het grote verhaal? begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk kl... dat die auto nu al kuren krijgt maar jullie zijn tenminste wel ongedeerd en kunnen nog steeds genieten van zon, zee, strand en gestrand zijn. broer en 'zus, hou de hoofden koel en de harten warm en wees gerust, de engel waakt! dikke knuffels xxx